Informatie

De Leidse Zwemvierdaagse wordt al bijna 5 decennia georganiseerd. In 2024 wordt de 48e editie gezwommen. Bij de zwemvierdaagse gaat het om het meedoen en niet om de snelste tijd. Per dag zwem je 500 meter. Dit zijn 10 banen. In Leiden wordt de zwemvierdaagse gezwommen in openlucht Zwembad De Vliet. Het buitenbad is hiervoor 5 avonden geopend van 19:00-20:30u. Wil je meedoen met Leidse Zwemvierdaagse dan moet je natuurlijk wel in in het bezit zijn van een zwemdiploma.

‘De Vliet’ is gedurende Leidse Zwemvierdaagse vijf avonden open en binnen die vijf avonden dien je minimaal vier avonden een afstand van 500 meter zwemmend af te leggen. Ben je halverwege de avond moe, dan kan je altijd even op adem komen en in het water staand aan de zijkant uitrusten.

Als je vier van de vijf avonden tien baantjes gezwommen hebt, in totaal 2.000 meter, dan verdien je het bekende zwemvierdaagse kruisje.

Inschrijven
Deelname aan de Leidse Zwemvierdaagse kost bij online inschrijving € 8,- (acht euro) per deelnemer. Online inschrijven? Klik hier

Na de (online) inschrijving én betaling van het verschuldigde bedrag wordt een bevestiging naar het mailadres gestuurd dat bij de inschrijving is opgegeven. Deze bevestigingsmail bevat een link naar het deelnemers dashboard. Op het deelnemers dashboard vind je een ticket waarmee je op 26 en 27 augustus vanaf 19:00 uur je stempelkaart kan ophalen bij de kassa van Zwembad De Vliet.

op 26 en 27 augustus kan aan de kassa van Zwembad De Vliet ook nog worden ingeschreven. Bij inschrijving aan de kassa is het inschrijfgeld € 10,- (tien euro) per deelnemer. Na betaling bij de kassa ontvang je als deelneemer direct je stempelkaart. Betalen op locatie kan met pin of contant.

Badmutsendag
Op de donderdagavond is het badmutsendag. Deze avond mag iedereen zijn gekste mooiste of opvallendste badmuts, petje, hoedje of hoofdeksel dragen tijdens het trekken van de zwembaantjes.

Weer en veiligheid
De Leidse Zwemvierdaagse is een buitenevenement. Het weer heeft dus een belangrijke invloed. Daarom wordt er per dag nadrukkelijk gekeken naar de weersverwachtingen. De organisatie volgt de waarschuwingen van het KNMI. Het gebruikt internationale waarschuwingskleuren om de impact van gevaarlijk weer aan te geven. De organisatie van de zwemvierdaagse is alert bij code geel en communiceert over het wel of niet doorgaan van het evenement wanneer er sprake is vanaf code oranje. In voorkomende gevallen wordt dit gedaan via deze website en de Facebookpagina van het evenement. Bij weerwaarschuwingen wordt uiterlijk om 16u bepaald of het zwemmen door kan gaan.
Partners

Organisatie:
Informatie
Evenementen van Sport in Beeld:
Inschrijven