Informatie

De Leidse Zwemvierdaagse wordt al bijna 5 decennia georganiseerd. In 2022 wordt de 46e editie gezwommen. Bij de zwemvierdaagse gaat het om het meedoen en niet om de snelste tijd. Per dag zwem je 500 meter. Dit zijn 10 banen. In Leiden wordt de zwemvierdaagse gezwommen in openlucht Zwembad De Vliet. Het buitenbad is hiervoor 5 avonden geopend van 19:00-20:45u. Wil je meedoen met Leidse Zwemvierdaagse dan moet je natuurlijk wel in in het bezit zijn van een zwemdiploma.

‘De Vliet’ is gedurende Leidse zwemvierdaagse vijf avonden open en binnen die vijf avonden dien je minimaal vier avonden een afstand van 500 meter zwemmend af te leggen. Ben je halverwege de avond moe, dan kan je altijd even op adem komen en in het water staand aan de zijkant uitrusten.

Als je vier van de vijf avonden tien baantjes gezwommen hebt, in totaal 2.000 meter, dan verdien je het bekende zwemvierdaagse kruisje.

Naast heerlijk zwemwater is er tijdens de zwemvierdaagse iedere avond gezellige muziek. Bovendien wordt er op de meeste dagen voorafgaand aan de start een muzikale warming up gegeven. Zo kan iedereen met opgewarmde spieren het water in duiken om daarna lekker de 500 meter te zwemmen.

Badmutsendag
Op de donderdagavond is het badmutsendag. Deze avond mag iedereen zijn gekste mooiste of opvallendste badmuts, petje, hoedje of hoofdeksel dragen tijdens het trekken van de zwembaantjes.

Weer en veiligheid
De Leidse Zwemvierdaagse is een buitenevenement. Het weer heeft dus een belangrijke invloed. Daarom wordt er per dag nadrukkelijk gekeken naar de weersverwachtingen. De organisatie volgt de waarschuwingen van het KNMI. Het gebruikt internationale waarschuwingskleuren om de impact van gevaarlijk weer aan te geven. De organisatie van de zwemvierdaagse is alert bij code geel en communiceert over het wel of niet doorgaan van het evenement wanneer er sprake is vanaf code oranje. In voorkomende gevallen wordt dit gedaan via deze website en de Facebookpagina van het evenement. Bij weerwaarschuwingen wordt uiterlijk om 16u bepaald of het zwemmen door kan gaan.
Voor de laatste updates volg ons op onze Socials!

   
 
Sponsors & Partners
Logo’s sponsors19
Logo’s sponsors17
Logo’s sponsors15
Logo’s sponsors2
Logo’s sponsors13
Logo’s sponsors12
Logo’s sponsors7
Logo’s sponsors8
Logo’s sponsors5
Logo’s sponsors6
Logo’s sponsors4
Logo’s sponsors10
Logo’s sponsors
Logo’s sponsors11
Logo’s sponsors16
Logo’s sponsors18
Logo’s sponsors3
Logo’s sponsors9
Logo’s sponsors14
 
 
Informatie
Informatie
Informatie
Informatie
Informatie
Inschrijven