Informatie

De Leidse Zwemvierdaagse wordt al bijna 5 decennia georganiseerd. In 2024 wordt de 48e editie gezwommen. Bij de zwemvierdaagse gaat het om het meedoen en niet om de snelste tijd. Per dag zwem je 500 meter. Dit zijn 10 banen. In Leiden wordt de zwemvierdaagse gezwommen in openlucht Zwembad De Vliet. Het buitenbad is hiervoor 5 avonden geopend van 19:00-20:30u. Wil je meedoen met Leidse Zwemvierdaagse dan moet je natuurlijk wel in in het bezit zijn van een zwemdiploma.

‘De Vliet’ is gedurende Leidse Zwemvierdaagse vijf avonden open en binnen die vijf avonden dien je minimaal vier avonden een afstand van 500 meter zwemmend af te leggen. Ben je halverwege de avond moe, dan kan je altijd even op adem komen en in het water staand aan de zijkant uitrusten.

Als je vier van de vijf avonden tien baantjes gezwommen hebt, in totaal 2.000 meter, dan verdien je het bekende zwemvierdaagse kruisje.

Deelname aan de Leidse Zwemvierdaagse kost bij online inschrijving €7,50 (zeven euro vijftig) per deelnemer. Aan de kassa van Zwembad De Vliet (alleen mogelijk op 26 en 27 augustus) kost de deelname €9,50 (negen euro vijftig) per deelnemer.

Naast heerlijk zwemwater is er tijdens de zwemvierdaagse iedere avond gezellige muziek. Bovendien wordt er op de meeste dagen voorafgaand aan de start een muzikale warming up gegeven. Zo kan iedereen met opgewarmde spieren het water in duiken om daarna lekker de 500 meter te zwemmen.

Badmutsendag
Op de donderdagavond is het badmutsendag. Deze avond mag iedereen zijn gekste mooiste of opvallendste badmuts, petje, hoedje of hoofdeksel dragen tijdens het trekken van de zwembaantjes.

Weer en veiligheid
De Leidse Zwemvierdaagse is een buitenevenement. Het weer heeft dus een belangrijke invloed. Daarom wordt er per dag nadrukkelijk gekeken naar de weersverwachtingen. De organisatie volgt de waarschuwingen van het KNMI. Het gebruikt internationale waarschuwingskleuren om de impact van gevaarlijk weer aan te geven. De organisatie van de zwemvierdaagse is alert bij code geel en communiceert over het wel of niet doorgaan van het evenement wanneer er sprake is vanaf code oranje. In voorkomende gevallen wordt dit gedaan via deze website en de Facebookpagina van het evenement. Bij weerwaarschuwingen wordt uiterlijk om 16u bepaald of het zwemmen door kan gaan.
Voor de laatste updates volg ons op onze Socials!

   
Evenementen van Sport in Beeld:
Logo_A4D_2023_250px
Midzomerloop-Leiderdorp
Informatie
logo_ladiesrun_geenjaartal
Informatie
Informatie
Inschrijven