FAQ

1Wanneer vindt de Leidse Zwemvierdaagse plaats?
De Leidse Zwemvierdaagse wordt altijd in de laatste ‘volle week’ in augustus. In 2024 is dat van 26 t/m 30 augustus.
2Waar vindt de Leidse Zwemvierdaagse plaats?
De Leidse Zwemvierdaagse vindt plaats in Zwembad de Vliet aan de Voorschoterweg 6, in Leiden.
3Wat kost het om deel te nemen aan de Leidse Zwemvierdaagse?
Wanneer je je online inschrijft voor de zwemvierdaagse betaal je € 8,-. Aan de kassa kan op maandagavond 26 augustus en dinsdagavond 27 augustus ook nog een deelname kaart gekocht worden. Dan betaal je € 2,- meer en kost het € 10,-. Online inschrijven? Klik hier
4Moet je vier avonden achter elkaar zwemmen?
Nee, je kan over de hele Leidse Zwemvierdaagse vier dagen kiezen. Dus dat mag met één dag onderbreking.
5Wat zijn de openingstijden van De Vliet tijdens de Leidse Zwemvierdaagse?
Zwembad de Vliet is tijdens de Leidse Zwemvierdaagse geopend tussen 19:00u en 20:30u. Om de officiële stempels te krijgen na je dagelijkse 500 meter zwemmen, kan je van maandag tot en met vrijdag starten van 19:00u tot en met 20.15 uiterlijk.
6Wie kan er mee doen aan de Leidse Zwemvierdaagse?
Iedereen die een geldig zwemdiploma A of hoger heeft mag mee doen.
7Kan je minder betalen als je geen medaille wilt?
Nee, dat is niet mogelijk.
8Ik heb de Zwemvierdaagse weleens ergens anders gezwommen, kan ik die keren meerekenen voor het ophalen van de juiste medaille?
Dat kan! Na vier dagen wordt de officiële zwemvierdaagse medaille overhandigd aan alle deelnemers die vier dagen van de week gezwommen hebben. En alle keren dat je in eerdere jaren hebt meegezwommen mag je meetellen.
9Is er een mogelijkheid om te eten en te drinken bij de zwembaden?
Het horeca deel van het zwembad zal geopend zijn en daar kan dus eten en/of drinken afgehaald worden.
10Is er een mogelijkheid om mijn waardevolle spullen op te bergen als ik ga zwemmen?
Er is een beperkt aantal kluisjes bij het openlucht zwembad beschikbaar. Gebruik van de kluisjes kost €0,50 cent (vijftig eurocent). Op locatie is het niet mogelijk om te wisselen, dus neem een vijftig eurocent muntstuk mee van huis. Bovendien adviseren wij als organisatie om zo min mogelijk waardevolle spullen mee te nemen.
11Wat moet ik doen als ik mijn deelnamekaart kwijt ben?
Het kan natuurlijk gebeuren dat je als deelnemer je deelnamekaart verliest. Daarom raden we iedereen aan om direct na het ontvangen van de kaart, een 06 nummer op de kaart te schrijven zodat gevonden kaarten bij de eigenaar geretourneerd worden. Mocht je een deelnamekaart daadwerkelijk kwijt zijn kan er een vervangende kaart worden aangeschaft voor €2,50 (twee euro vijftig). Dan moet er natuurlijk wel nog aangetoond kunnen worden dat je eerder ingeschreven was.
12Gaat de Leidse Zwemvierdaagse door bij slecht weer?
De Leidse Zwemvierdaagse is een buitenevenement. Het weer heeft dus een belangrijke invloed. Daarom wordt er per dag nadrukkelijk gekeken naar de weersverwachtingen. De organisatie volgt de waarschuwingen van het KNMI. Het gebruikt internationale waarschuwingskleuren om de impact van gevaarlijk weer aan te geven. De organisatie van de zwemvierdaagse is alert bij code geel en communiceert over het wel of niet doorgaan van het evenement wanneer er sprake is vanaf code oranje. In voorkomende gevallen wordt dit gedaan via deze website en de Facebookpagina van het evenement. Bij weerwaarschuwingen wordt uiterlijk om 16u bepaald of het zwemmen door kan gaan.
Partners

Organisatie:
FAQ
Evenementen van Sport in Beeld:
Inschrijven